Toekomstige bewoners vieren start bouw.

Toekomstige bewoners vieren start bouw.

Dronten - Met de onthulling van een groot insectenhotel werd zaterdagmorgen 15 juni de start van de bouw van Hof van Fleur gevierd. De eerste bijen, hommels en vlinders betrokken dit weekend al hun nieuwe onderkomen. De bewoners van de buurtschap in De Gilden moeten nog even wachten. Een groot deel van de woningen wordt in het voorjaar van 2020 opgeleverd. 

Sevcan (11), Suus (3) en Noor (9) hielpen wethouder Roelof Siepel en Helmich Heutink met de openingshandeling. Ze onthulden het insectenhotel, waarna de ruim negentig toekomstige bewoners enthousisast applaudisseerden. 

Ondertussen is er gestart met de bouw van de starterswoningen, exclusieve rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en comfortwoningen. Het gebouw van Triade, die er 25 studio's huurt voor mensen met een beperking, is ook al in aanbouw. 

'Hof van Fleur is een uniek concept waarin omzien naar elkaar belangrijk is', aldus wethouder Roelof Siepel. 'Daarnaast wordt de openbare ruimte niet door de gemeente beheerd, maar door de bewoners zelf. Dit betekent dat bewoners zelf keuzes maken en zelf zorgen voor het onderhoud. De gemeente Dronten vindt het belangrijk om ruimte te geven aan dit soort vernieuwende woonconcepten.'

Zaterdagochtend stond vooral in het teken van ontmoeting. Toekomstige bewoners vinden het leuk om alvast kennis te maken met elkaar en om mee te denken over het groenplan en de speeltuinen. 

Hof van fleur in de Gilden biedt ruimte aan gezinnen, ouderen en alleenstaanden. De bewoners van de ruim 80 woningen vormen samen een buurtschap waarin 'noaberschap' centraal staat. 

 

 

 

 

Terug naar overzicht