DE BUURTSCHAP

Samen wonen in een buurtschap
Samen in een klein buurtschap met een variëteit aan woningen. En dit in het weidse, agrarische landschap van Dronten. Dat is Hof van Fleur! Hof van Fleur biedt ruimte aan ouderen, gezinnen en alleenstaanden. Iedereen is welkom! Samen wordt een buurtschap gevormd waarin “Noaberschap” centraal staat. De woonomgeving van Hof van Fleur is prettig en veilig.

Noaberschap
In Hof van Fleur woon je in een kleine buurtschap. Hier kennen mensen elkaar en staan - als dat nodig is - voor elkaar klaar. Als je zelf anderen helpt, dan zullen anderen ook voor jou klaar staan! Door de combinatie van ouderwets burenfatsoen en ‘’Noaberschap’’ ben je hier nooit alleen. Daarnaast leveren de gezamenlijke tuinen en de buurtschuur een bijdrage aan meer saamhorigheid, aan meer sociale cohesie!

buurtschap_def3.1

Groene vingers

Wonen in een eetbaar landschap
Eindeloos spelen, ontmoeten en tuinieren. Het kan in Hof van Fleur. Bijzonder in Hof van Fleur zijn de grote groene tuinen. Deze sfeervolle tuinen worden omzoomd door hagen en zijn van de bewoners gezamenlijk. In de tuinen heb je alle ruimte om te spelen, te ontmoeten én te tuinieren. Naast speel- en zitgelegenheid is er ruimte voor een moestuin én een echte kas. De tuinen van Hof van Fleur kun je verdelen in vier thema’s: de boomgaard, de moestuin, de speelweide waar kinderen zich kunnen vermaken en de bloemen/kruidentuin waar de comfortwoningen in een carré omheen liggen. Daarnaast wordt er een voedselbos aangelegd, dat een extra bijdrage levert aan het groene karakter van Hof van Fleur.

 

buurtschap_def2

Gezamenlijke buurtschuur

Ruimte om te ontmoeten
In Hof van Fleur wordt naast deze prachtige groene ruimtes ook een gemeenschappelijke “buurtschuur” gerealiseerd. Hier kunnen activiteiten worden aangeboden, zoals creatieve middagen en kleinschalige sportactiviteiten.

Genoeg te beleven
In Hof van Fleur is genoeg te beleven. Trap een balletje op de speelweide, wroet in de aarde van de gemeenschappelijke tuinen klus je eigen meubels in elkaar, geniet van een ambachtelijke gehaktbal in de buurtschuur of drink samen een borrel. Hof van Fleur is een actieve buurt. Buurtgenoten organiseren allerlei activiteiten en iedereen helpt mee.


Downloads
buurtschap_def3